Vücudundan memnun olmayan, kilo vermek/almak isteyen, gebelik sürecinde beslenmesine dikkat etmek isteyen, hastalığı beslenme alışkanlıklarını doğrudan ya da dolaylı yoldan ilgilendiren, kısacası sağlıklı beslenmek isteyen çoğu insanın ilk olarak yaptığı şeydir “Google” dan bir diyet aramak. Eğer sizde bu saydıklarımdan bir ya da bir kaç sebeple Google’a diyet yazıp arattırdıysanız, yanlış olan ilk adımı attınız demektir. “Neden yanlış?” sorusunu soruyorsanız, sizleri daha önce kaleme alımış olduğum “Diyetisyen nedir?, ne değildir?, ne iş yapar?” yazımı okumaya davet ediyorum 🙂

Yazımızı okuyup “diyetisyen nedir, ne iş yapar”ı öğrendikten sonra gelelim online diyetisyenlik sürecine. Günümüz şartları ele alındığında, yoğun çalışma sürecinden sonra direk evinize gidip dinlenmek, arkadaşlarınızla buluşup günün stresini atmak, sevdiklerinize az da olsa zaman ayırmak, çocuklarınızla vakit geçirmek vb. şeyler yapmak isteyebilirsiniz. Bana kalırsa bu en doğal hakkınız zaten! Bütün bunların yanı sıra düzenli ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanmak istediğiniz takdirde ortaya çıkan zaman probleminin önüne geçmek amacıyla hazırlanmış bir sistem “Online Diyetisyenlik“.

Sadede gelecek olursak, diyetisyene gidecek zamanınız yoksa, yaşadığınız yerde istediğiniz gibi bir danışmalık hizmeti alamıyorsanız veya bunu yüz yüze yapmak istemiyorsanız sağlıklı/düzenli beslenme alışkanlığınızı Google’da arayıp rastgele bulmuş olduğunuz bir liste ile değil de 4 yıl boyunca bu işin eğitimini almış ve alanında kendisini geliştirmiş/geliştirmeye devam eden bir diyetisyen olarak benim danışmanlığım dahilinde gerçekleştirebiliriz.

Online Diyet Danışmanlığı Hizmeti Nasıl Verilir?

Öncelikle sağlıklı beslenme alışkanlığınızı kazanma konusunda kararınızı vermiş olmanız ve bu alışkanlığı kazanmak için elinizden geleni yapacağınıza gönülden inanmanız gerekiyor. Çünkü sağlıklı/düzenli beslenme alışkanlığı; sadece benim zorlamam ile yapabileceğiniz kısa süreli bir diyet programı değil, hayatınız boyunca kaliteli yaşamanıza olanak sağlayan bir yaşam biçimidir.

“Tamam! Ben kararımı verdim, hazırım!” diyorsanız yapmanız gereken ilk iş bir aile hekimine gidip kan tahlili yaptırmak. Kan sonuçlarınızı da göz önünde bulundurarak size en uygun beslenme programını hazırlayarak, varsa eğer yanlış beslenme ile alakalı eksikliklerinizi gidermeye çalışarak başlıyoruz yeni ve sağlıklı yaşam biçiminize 🙂

İkinci adım olarak yaşınızı, cinsiyetinizi, varsa herhangi bir sağlık probleminizi ve sizden isteyeceğim vücut ölçülerinizi bir mezura aracılığıyla alıp bir yere not ediyorsunuz. Bu sayede katettiğimiz yolu daha rahat görüp, bölgesel olarak isteklerinize daha rahat bir şekilde odaklanabiliyoruz.

Hedeflediğimiz kiloyu da belirledikten sonra yeni beslenme alışkanlığınızı kolayca hayatınıza entegre edebilmemiz için beslenme düzeninizi ve alışkanlıklarınızı not ediyoruz.

Diyet Listesi

Bu bilgileri edindikten sonra tamamen size özel bir diyet programı hazırlıyorum ve yolculuğumuz başlıyor! Yani “programı verdim, işim bitti” gibi bir düşünceyle hareket etmiyorum 🙂 Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi bu sadece bir defa uygulayacağınız, sonuç aldıktan sonra bırakacağınız kısa süreli bir program değil. Bu yolculuk esnasında size bir yol arkadaşı olup haftalık kilo takibinizi yapmakla beraber whatsapp ile sorularınızı (Ör: Akşam arkadaşlarımla dışarı çıkıcam ve programıma uyamayacağım. Ne yapabilirim?) yanıtlayıp, hangi ölçüde ne tüketebileceğinizi bilmediğiniz durumlarda size yol gösterip, uygulanabilir bir diyet listesi ile sizlere danışmanlık hizmeti veriyorum.

Online Diyet Danışmanlığının Avantajları Nedir?

  • Vakit problemini ortadan kaldırır.
  • Danışmanınıza her an ulaşabilme imkanı sunar.
  • Danışmanınız yeni alışkanlıklarınızı kazanma konusunda yaşadığınız zorlukları anlayışla karşılayıp gereken motivasyonu sağlar.

Online Diyet Danışmanlığından Kimler Faydalanabilir?

Online diyet hizmetimizden her yaşta ve cinsiyette, kilo vermek veya kilo almak isteyen, gebelik döneminde veya emziklilik döneminde beslenme danışmalığına ihtiyacı olan, özel hastalık grubuna sahip bireyler, sporcu beslenme programına ihtiyacı olanlar… kısacası herkes yararlanabilir.

Sizler kalori saymayın, hayatınıza yasaklar ve engeller koymayın. Bize ulaşın ve yasaklarla dolu bir listeye uymak zorunda kalmayın. Danışmanlığımız ile birlikte sağlıklı beslenme alışkanlıklarını hem hayatınıza uyarlayalım hem de bu alışkanlıkları sizlere kazandıralım.

Unutmayın diyet kişiye özeldir tıpkı parmak izi gibi.

Sitemizin sağ alt köşesinde bulunan butondan direk WhatsApp ile iletişime geçebilir ya da buraya tıklayarak randevu talebinde bulunabilirsiniz.

Sağlıklı günler dilerim..

Eryaman Diyetisyen

Dyt. Beyza Elif Varınca

6 YORUMLAR

Bir Cevap Yazın